Wraps met kip & chorizo

Wraps met kip & chorizo

Heerlijk simpel, toch een beetje anders. Dit maken wij graag doordeweeks of als er veel mensen komen eten en je ‘comfort food’ op tafel wilt zetten. Het marineren van de kip is het geheim van dit recept.

Dit heb je nodig

2 personen (4 wraps / grote eters)

  • 200 g kipfilet
  • paprikapoeder of Pimentón (potje)
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 125 g Chorizo
  • 150 tot 200 g gegrilde paprika (pot)
  • 1 kleine ui
  • 4 wraps
  • 1 bakje sour cream
  • zakje ijsbergsla of gemengde sla
  • olijfolie, peper & zout

Zo maak je het

Kip marineren: Pel de knoflookteen en hak deze fijn. Rasp de schil van de citroen en hak dit fijn. Pers de citroen uit. Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes. Meng de kipfilet in een kom (of diep bord) met de helft van het citroensap, de citroenrasp, de knoflook, twee theelepels paprikapoeder, een scheutje olijfolie en wat zout en peper. Dek het af en zet het minimaal 20 minuten in de koelkast.

Chorizo-paprikasaus maken: Ontvel de ui en snipper het. Ontvel de chorizoworst (dit gaat gemakkelijker als het eerst in de koelkast gelegen heeft). Snijd in blokjes. Laat de gegrilde paprika uitlekken en snijd dit in stukjes. Verhit wat olie in een hapjes- of koekenpan en bak hierin op laag vuur de ui ongeveer 6 minuten. Voeg de chorizo toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg dan de paprika toe. Zet het vuur iets hoger en voeg een scheutje water toe (60 ml ongeveer). Breng op smaak met zout en peper en laat dit een kwartiertje pruttelen.

Kip bakken: Zet een grillpan of wok op redelijk hoog vuur en bak de kip hierin gaar, terwijl je het regelmatig omschept. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Blus het uiteindelijk af met het overige citroensap. Verwarm de wraps volgens de instructies op verpakking. Smeer wat sour cream op de wraps, beleg het met wat sla, de chorizo-paprikasaus en de kip.

Eet smakelijk!