Vistajine

Wil je iets gezonds en origineels eten? Probeer dan deze heerlijke kruidige vis uit de tajine. De tajine zorgt ervoor dat alle smaken behouden blijven en de vis gaar stoomt en kookt. Heb je geen tajine? Het kan ook in een hapjespan.

Dit heb je nodig

2 personen

  • Een tajine
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 tot 3 el ras el hanout
  • 1 el komijnzaad (potje)
  • 1 tl cayennepeper (potje)
  • 2 tomaten
  • 400 ml tuinkruiden of groente bouillon
  • 2 witvisfilets, zoals Pangasius
  • 140 g couscous (70 g per persoon)
  • halve citroen
  • half bosje verse koriander

Zo maak je het

Voorbereiding: Snijd de ui in stukjes en ontvel de knoflook. Zet de tajine (of hapjespan) op laag vuur en schenk wat olie in de pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit een paar minuten. Roer af en toe. Kook 400 ml water (met de waterkoker gaat dit het snelst) en los hierin een bouillonblokje op.

Tajine opzetten: Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg de kruiden toe aan de pan. Let op: ras el hanout is sterk in kleur en kan vlekken afgeven op je kleding of aanrecht. Roer de kruiden door de ui en knoflook en voeg dan de tomatenblokjes toe. Draai het vuur iets hoger en schenk de helft van de bouillon (200 ml) in de pan. Zodra de bouillon begint te koken, leg je de visfilets in de tajine. Zorg ervoor dat ze in het vocht liggen. Zet het vuur weer iets lager (het moet nog wel pruttelen) en zet de deksel op de tajine. Laat het 8 minuten sudderen.

Afmaken: Halveer de citroen. Pluk de blaadjes van de koriander en hak ze fijn. 5 minuten voordat de vis klaar is, schenk je de overige (nog warme) bouillon bij de couscous (in een pannetje of kom). Roer door en dek het af. Laat het zo wellen. Schep de couscous op borden en leg de visfilets erop. Schep er ook wat saus bij. Maak het af met wat citroensap en koriander.

Eet smakelijk!

Tip: je kunt de tajine ook zo op tafel zetten, zonder op te scheppen.