Vegan ontbijt: Açai bowl

Açai bowl was altijd een beetje ver-van-mijn-bed-show. Letterlijk. Daar ga ik ‘s ochtends toch niet voor uit mijn bed komen? Ik wist ook eigenlijk niet precies wat het was, laat staan dat ik wist hoe het smaakte. Totdat ik het dus proefde en meteen overtuigd was. Wat gigantisch lekker. En gezond! En heel gemakkelijk om te maken dus. Ik heb ook eigenlijk altijd wel de ingrediënten voor deze bowl in huis. Jij weet nu wat ik ontbijt. In het weekend dan hè… Het moet niet te gek worden ;)

Dit heb je nodig

1 persoon (ontbijt)

  • 1 bevroren banaan in stukjes
  • 1 el açai poeder
  • 1 el (raw) cacaopoeder
  • scheutje plantaardige melk
  • schep pindakaas
  • wat granola of muesli
  • wat gehakte amandelen


Zo maak je het

Meng de banaan, acai poeder, cacaopoeder en een scheut plantaardige melk in een foodprocessor, blender of keukenmachine. Er ontstaat een dikkig papje. Maak het niet te dun, want doordat de bevroren banaan smelt, wordt het straks nog dunner.

Schep het in een kom. Voeg een schep pindakaas, wat granola/muesli en gehakte amandelen toe.

Geniet!