Minestra Maritata (Minestrone) met Beyond Meat

Minestra Maritata betekent letterlijk vertaald ‘getrouwde soep’. Dit omdat de ingrediënten zó goed samengaan, dat ze wel getrouwd lijken. Ook is dit gerecht een goed voorbeeld van de ‘arme Italiaanse keuken’ – heerlijke gerechten, met de simpelste ingrediënten en binnen no time klaar. Vaak ook juist met ingrediënten die je nog als left-over hebt liggen. Oók andere groenten of restjes pasta doen het goed in deze maaltijdsoep! Hoe dan ook is dit een heerlijke, pure soep – waar je meteen blij van wordt.



Dit heb je nodig

2 personen

  • 500 ml groente- of kippenbouillon
  • 200 g krieltjes / aardappelen
  • Beyond Meat Sausage (vegan worstjes, 200 g)
  • 1 (kleine) venkel
  • 2 knoflookteentjes
  • 100 tot 150 g bladgroente, zoals boerenkool, (baby)spinazie en/of bladbroccoli (Minestra Nera / Spigariello)
  • halve citroen
  • eventueel: klein handjevol geraspte Parmezaanse kaas (of een andere harde kaas die je toevallig nog in huis hebt)
  • eventueel: klein handjevol (restje) pasta (kleine vorm)


Zo maak je het

Bereid de bouillon en breng zachtjes aan de kook in een (soep)pan. Snijd aardappelen zo nodig in partjes, en voeg ze toe aan de bouillon. Voeg ook de pasta toe, indien je die gebruikt. Zorg ervoor dat de bouillon zachtjes aan de kook blijft.

Snijd de venkel in dunne plakken (haal de harde kern eruit) en voeg dit toe aan de soep. Ontvel de knoflookteentjes, snijd in dunne plakjes en voeg dit ook toe.

Verwarm ondertussen in een andere (koeken)pan wat (kokos- of olijf)olie. Verdeel de Beyond Meat Sausage in stukjes, draai er balletjes van en bak ze in de pan rondom bruin. Voeg ze toe aan de soep.

Pers de halve citroen uit.

Zodra de aardappelen gaar zijn (test het door te proeven of door ze in te prikken met een vork of mes) voeg je de bladgroente toe. Laat dit een paar minuten meewarmen.

Schep de Minestra Maritata in kommen en verdeel er wat citroensap overheen. Besprenkel met wat drupjes olijfolie. Top (eventueel) af met wat Parmezaanse kaas.

Geniet ervan!

Tip: varieer met de groenten en kruiden die je toevoegt. Bijvoorbeeld bosui, dragon, radijs, asperges, peterselie, paksoi en bleekselderij doen het ook goed in deze soep.