Vegan fajitas

Goede, kruidige fajitas. Wie houdt er niet van? Vooral de oesterzwammen komen goed tot hun recht hier. En het gerecht is zó simpel om te maken: je maakt de marinade, snijdt de groenten, gooit alles in de oven en het komt er heerlijk uit.



Dit heb je nodig

2 personen

Marinade:

  • 30 ml olijfolie
  • 20 ml sojasaus
  • 1 limoen
  • 1 el maple syrup
  • 1 tot 2 teentjes knoflook
  • 2 tl komijn (gemalen)
  • 1 tl paprikapoeder
  • halve tl cayennepeper

Vulling:

  • 2 puntpaprika’s
  • 200 g oesterzwammen (of andere paddenstoelen)
  • 1 rode ui
  • 2 wraps of libanees platbrood
  • 120 g vegan sour cream, haver fraîche of plantaardige yoghurt
  • 1 avocado
  • eventueel: verse koriander


Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pers de limoen uit en ontvel de knoflook. Pers de knoflook uit boven een kommetje (of hak het zelf fijn). Voeg het limoensap en alle overige ingrediënten voor de marinade toe en meng het goed door elkaar. Je hoeft geen zout toe te voegen, want de sojasaus is al vrij zout van zichzelf.

Snijd de paprika, oesterzwammen en rode ui in stukken. Meng de groenten met de marinade. Verspreid ze over een bakplaat en bak het 15 minuten in de oven. Zet na 15 minuten de grillstand aan op de oven (200 tot 210 graden) en grill nog 10 minuten. Heb je geen grillstand? Bak de groenten dan gewoon 25 minuten in totaal op 200 graden.

Snijd de avocado in blokjes. Verwarm de wraps (of het libanees platbrood) volgens de instructies op de verpakking. Besmeer de wraps met de vegan sour cream (of haver fraîche / plantaardige yoghurt). Verdeel de groenten uit de oven en de avocado over wraps en bestrooi eventueel met verse korianderblaadjes.

Geniet ervan!


Dit recept komt oorspronkelijk van één van mijn favoriete vegan foodblogs: Lazy Cat Kitchen. Zeker een aanrader om te volgen!