Vegan éénpansgerecht met chorizo

Vegan comfortfood? Kan gewoon. Dit gerecht warmt je op en geeft je een lekkere kick door de pittige vegan chorizo. Klaar binnen een half uur en je gebruikt slechts één pan. Serieus, vegan koken kan zo gemakkelijk zijn.


Dit heb je nodig

2 personen

  • 400 g voorgekookte aardappelpartjes met schil
  • Garden Gourmet Sensational chorizo (of andere vegan chorizo) (180 g)
  • 1 (punt)paprika
  • 2 tenen knoflook
  • paar takjes verse rozemarijn
  • 30 g plantaardige boter
  • 80 g vegan spekjes
  • 1 bosui


Zo maak je het

Gebruik een grote koekenpan of hapjespan. Snijd de chorizo worsten in plakjes. Snijd de paprika in reepjes. Ontvel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Pluk wat blaadjes van de helft van de rozemarijn en hak dit fijn. Snijd de plantaardige boter in blokjes. Snijd de bosui in ringetjes.

Kook wat water in een waterkoker. Voeg de aardappelpartjes, chorizo, knoflook, plantaardige boter, vegan spekjes en rozemarijn toe aan de pan (zowel de gehakte rozemarijn als de rest van de hele takjes).

Voeg wat gekookt water toe, totdat het mengsel in de pan tot één derde onderstaat. Zet het vuur middelhoog aan en laat het water al pruttelend verdampen in ongeveer 15 minuten.

Zodra het water verdampt is, voeg je de paprika toe en laat je het mengsel nog 8 minuten bakken, terwijl je af en toe roert.

Bestrooi met bosui en serveer direct.

Geniet ervan!