Vega Kimchi Burger

Dit übergezonde gerecht staat binnen 20 minuten op tafel. De combi van knapperige toast, zachte cottage cheese, rijke vega burger en pittige Kimchi maakt je spontaan blij. En dan die heerlijke, knapperige sugar snaps erbij. Echt een nieuw favo gerecht!



Dit heb je nodig

2 personen

  • 2 sneden brood
  • 125 g cottage cheese
  • 1 limoen
  • 2 vega burgers
  • 1 rode peper
  • 1 stukje verse gember
  • 200 g sugar snaps
  • 100 g Kimchi


Zo maak je het

Toast de sneden brood in een broodrooster of in een (grill)pan. Doe je dit in de pan: Leg er dan eventueel een vel bakpapier op en zet een zware pan erbovenop, zodat het goed toast in de pan. Snijd de sneden brood daarna diagonaal doormidden.

Rasp de limoen en pers ‘m daarna uit. Meng de helft van het limoensap met de cottage cheese, en voeg ook wat zout en peper hieraan toe.

Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadjes. Snijd ‘m daarna in reepjes. Schil de gember en rasp het.

Verwarm de vega burger volgens de instructies op de verpakking.

Verwarm ondertussen wat olijfolie in een pan op redelijk hoog vuur en voeg de gember, rode peper en sugar snaps toe. Roerbak dit 4 minuten. Blus het af met de rest van het limoensap.

Verdeel de sugar snaps over twee borden. Leg hierop de sneden brood en beleg dit met de cottage cheese. Strooi de limoenrasp hieroverheen. Halveer de burgers en leg ze bovenop de cottage cheese. Top af met de Kimchi.

Geniet ervan!