Tonijnpasta

Tonijnpasta

Heerlijk voor doordeweeks dit. Binnen een half uur klaar. Simpele ingrediënten, beetje roeren, bij elkaar gooien. Tja, koken is niet zo moeilijk.

Dit heb je nodig

2 personen

  • 1 rode ui
  • 1 tl rode peperpasta of halve verse Spaanse peper
  • 1 tl kaneel (potje)
  • bosje verse basilicum
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 200 g tonijn uit blik (uitlekgewicht)
  • 180 g pasta (rigatoni of penne)
  • 1 citroen
  • handvol geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je het

Saus: Pel de rode ui en hak het fijn. Hak eventueel de Spaanse peper fijn (als je die gebruikt). Pluk de blaadjes van de basilicum en leg ze apart. Hak de steeltjes van de basilicum fijn (niet weggooien dus). Rasp de schil van de citroen en pers hem daarna uit. Verhit een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de uitjes, kaneel en de steeltjes van de basilicum 5 minuten op matig vuur. Zet het vuur hoog en voeg de tomaten en tonijn erbij met een flinke snuf zout. Laat het mengsel aan de kook komen en houd het 20 minuten tegen de kook aan. Roer de peperpasta of Spaanse peper door de saus. Proef of er nog wat zout en peper bij moet.

Pasta koken: Kook ondertussen voldoende water met een waterkoker en doe dit samen met de pasta en wat zout in een kookpan. Kook de pasta gaar.

Opdienen: Hussel de pasta met de saus en scheur de basilicumblaadjes erboven. Voeg een scheut olijfolie, de citroenschil (naar smaak), het citroensap (naar smaak, begin met de helft) en de Parmezaanse kaas toe. Meng alles goed. Proef of er nog zout of peper bij moet en serveer met wat Parmezaanse kaas en basilicum erover.

Eetse!