Tomatensoep

Tomatensoep

Zelf tomatensoep maken overtreft vrijwel alle kant en klare soepen. Tenminste, als je een goed recept hebt. Het geheime ingrediënt van deze soep is de tomaat. In plaats van de “gewone” tomaat, gebruiken we de zeer smaakvolle roma tomaten. Taste for yourself!

Dit heb je nodig

4 personen

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 6 tot 8 roma tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 kippenbouillontablet
  • 125 g mascarpone
  • 70 g rode pesto
  • 1 bosje basilicum

Zo maak je het

Ontvel de knoflook en ui en hak fijn. Verhit olie in een (soep)pan en fruit hierin de knoflook en ui 5 minuten op laag vuur. Snijd ondertussen de tomaat in grove blokjes. Voeg de tomaten en tomatenpuree toe aan de pan en verwarm voor 5 minuten. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en voeg 500 ml water toe. Breng de soep aan kook en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen.

Roer de mascarpone erdoor en pureer het geheel met een staafmixer (of pureer het in een blender). Wil je een zuivere soep maken, giet het dan boven een andere pan door een zeef. Roer de rode pesto door je soep en verwarm nog 2 tot 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Strooi bij het serveren de basilicum erover.