Toast met gegrilde aubergine

Moet je die aubergine! Lekker gegrild. Op knapperige toast met hummus, rucola en tomaat. Simpel, maar lekker. Dit is één van mijn favoriete vegan lunches!



Dit heb je nodig

2 personen (lunch)

  • 4 sneden brood
  • jouw favoriete hummus
  • 75 g rucola
  • 2 tomaten
  • 1 aubergine
  • ras el hanout
  • zout
  • olijfolie


Zo maak je het

Verwarm de oven(grill) op 200 graden. Leg de sneden brood hierin op een rooster en toast ze in 5 tot 8 minuten knapperig.

Zet een grillpan op het vuur. Snijd de aubergine in dunne plakken. Besprenkel ze aan beide kanten met olijfolie en bestrooi ze met ras el hanout en zout. Grill de plakken aubergine in de pan, ongeveer 8 minuten, totdat ze wat zachter zijn geworden en mooie grillstrepen hebben.

Snijd ondertussen de tomaten in plakken. Besmeer de toast met hummus. Leg hierop wat rucola en de plakjes tomaat. Top af met de plakken gegrilde aubergine.

Geniet ervan!