Spaghetti met garnalen

Spaghetti met garnalen

Laat de zomer maar komen! Dit supersnelle gerecht bevat nog geen 10 ingrediënten die samen een smaakbom vormen. Klinkt simpel, is het ook, maar wel god damn tasty. En binnen 15 minuten op tafel.

Dit heb je nodig

2 personen

  • 200 g spaghetti
  • 1 teen knoflook
  • gedroogde chilipeper (molen)
  • 150 g garnalen
  • 150 ml witte wijn
  • 2 el zongedroogde tomatenpuree of rode pesto
  • halve citroen
  • 40 g rucola
  • olijfolie, zout en peper

Zo maak je het

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ontvel ondertussen de knoflookteen en hak ‘m fijn. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan of wok en bak hierin de knoflook met de garnalen op middelhoog vuur, ongeveer 4 minuten. Voeg wat chilipeper toe (ongeveer een halve theelepel, of meer als je van pittig houdt).

Blus het af met de witte wijn. Voeg ook de zongedroogde tomatenpuree (of rode pesto) toe, roer door elkaar en laat het 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Rasp ondertussen de schil van de halve citroen en pers ‘m uit.

Giet de spaghetti af en bewaar wat van het kookvocht. Meng de spaghetti met de helft van de rucola door de saus. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken. Voeg de citroenrasp en het -sap toe. Schep het op borden en garneer met de rest van rucola en besprenkel met nog wat olijfolie.

Eet smakelijk!