Snelle salade met kip

Snelle salade met kip

Dit is onze favoriete salade voor de lunch. Echt supergemakkelijk, snel klaar, gezond en lekker. Kan natuurlijk ook als voorgerecht, of in grotere porties als maaltijdsalade, of als salade bij de BBQ. Het kan niet op…

Dit heb je nodig

2 personen (lunch)

  • 1 sjalot (of een kleine rode ui)
  • 1 kipfilet of kalkoenfilet (ongeveer 100 tot 120 g)
  • 2 el gedroogde kruiden
  • 2 avocado’s
  • 75 tot 100 g veldsla, snijbiet, of andere gemengde sla
  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte wijn azijn
  • 2 tl grove mosterd
  • zout & peper

Zo maak je het

Snipper de sjalot. Snijd de kip (of kalkoen) in blokjes. Besprenkel de kip met een halve el olijfolie en bestrooi met de gedroogde kruiden. Meng de kruiden door de kip. Verwarm een koekenpan (of kleine wok) op middelhoog vuur. Bak de kip met de sjalot in ongeveer 8 minuten gaar.

Meng ondertussen in een kommetje (of direct in de schaal waarin je het serveert) 2 el olijfolie, 1 el witte wijn azijn en 2 tl grove mosterd. Voeg wat zout en peper toe. Halveer de avocado’s. Knijp zachtjes in de helft waar de pit inzit, zodat deze loslaat. Snijd met een (niet scherp) mes blokjes in de helften van de avocado’s. Schep daarna met een lepel de blokjes eruit. Of bekijk dit leuke filmpje waarin wordt uitgelegd hoe je een avocado kunt snijden. Meng de sla met de avocado en de dressing.

Voeg de kip en ui toe en meng alles. Serveer direct. Eet er eventueel nog een (spelt)broodje bij.

Eetse!