Snelle roti

Roti

Oké, eigenlijk moeten we dit geen roti noemen, want de échte roti smaakt anders. Laten we het de Nederlandse roti noemen, met ingrediënten uit eigen land en lekker snel klaar. Dit gerecht ontstond toevallig toen we een keer kip, sperzieboontjes en aardappelen als left-overs hadden. En geïnspireerd door de roti, gingen we die kant op. Zeker een keer proberen!

Dit heb je nodig

2 personen

  • 2 grote wraps
  • 200 g kipfilet
  • 250 g aardappelen
  • 150 g sperziebonen of snijbonen uit de vriezer
  • 1 teen knoflook
  • kerriepoeder of hot currypoeder (potje)
  • (roti) sambal (zie de tip hieronder)

Zo maak je het

Voorbereiden: Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met wat zout in 15 minuten bijna gaar en giet ze af. Snijd de kipfilet in blokjes. Ontvel de knoflook.

Bakken: Verhit wat boter in een hapjespan of wok. Pers het knoflookteentje uit boven de pan en voeg de kip toe. Laat dit een paar minuten bakken. Ondertussen voeg je flink wat kerriepoeder (of hot currypoeder) toe en schep je het om. Voeg de aardappelen toe. Bestrooi weer met wat kerriepoeder, en ook peper & zout. Voeg de sperzie- of snijbonen toe (direct uit de vriezer). Laat het zo nog even een paar minuten bakken en voeg eventueel nog wat kerriepoeder toe.

Afmaken: Voeg een scheutje warm water toe aan de pan, om het iets smeuïger te maken. Je kunt ook een klein beetje tomatensaus (of gezeefde tomaten) toevoegen, als je dat toevallig in huis hebt. Verwarm de wraps volgens de instructies op de verpakking en serveer dit samen met de kip, aardappelen & boontjes.

Tip: Haal lekkere sambal voor bij de roti, bijvoorbeeld deze. Wij kopen de sambal bij een roti-afhaaltent, omdat de sambal daar heerlijk is.

Wraps over? Vries ze in! Leg tussen de wraps een stukje bakpapier zodat ze niet aan elkaar blijven plakken en doe ze dan (eventueel dubbelgevouwen) in een diepvrieszakje. Blijft 3 maanden goed. Haal het minstens 20 minuten voor gebruik uit de vriezer.