Saganaki

Saganaki is oorspronkelijk een gepaneerde gebakken plak feta, uit Griekenland uiteraard. Als groot liefhebber van feta – en van iets meer smaak dan alleen dat – hebben we de Saganaki 2.0 bedacht. Uit de oven. En echt waar, ie-de-reen die dit eet, vraagt altijd om het recept. Zelfs mensen die eerst zeggen dat ze geen kaas lusten.

Dit heb je nodig

4 persoons-borrel of voorgerecht voor 4 personen

  • een blok feta (150 gr)
  • driekwart tot één groene paprika
  • half zakje geraspte Goudse belegen kaas (75 g)
  • paar eetlepels pittige pastasaus
  • scheutje Finesse of andere kookroom
  • theelepel Spaanse peperpasta
  • stokbrood

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verkruimel de feta (na het uitlekken) boven een kleine ovenschaal van ongeveer 15 bij 15 cm. Snijd de paprika in kleine reepjes en voeg ze toe. Voeg ook de kookroom, Goudse kaas, pastasaus en Spaanse peperpasta toe. Meng het geheel en zet het in de oven tot het gesmolten is. Dit duurt ongeveer 18 minuten. Haal het af en toe uit de oven om door te roeren.

Zo gemakkelijk? Ja! Serveer direct met het stokbrood. Geniet ervan!

  • Jan

    Hmmm, altijd een groot succes hier!

  • Daan

    Hoppa! Super makkelijk, super snel, en vooral super lekker!