Quesadillas

Quesadillas - Ottolenghi

Yotam Ottolenghi (Israëlisch-Britse kok) is niet voor niets één van onze grote inspirators. Hij krijg het altijd weer voor elkaar om groente om te toveren tot een delicatesse. Wat een smaak! Quesadilla betekent letterlijk ‘kaasdingetje’, maar een ‘dingetje’ kunnen wij dit niet noemen. Nee, dit is één van die toprecepten om te koesteren. Ottolenghi staat ook bekend om de vele ingrediënten die in een gerecht gaan, maar het fijne is dat alles in dit gerecht gewoon in je supermarkt te vinden is.

Dit heb je nodig

2 personen (4 wraps)

  • 100 tot 150 g zwarte bonen uit blik
  • 2 el gemalen korianderzaad (potje)
  • 1 tl gemalen komijnzaad (potje)
  • 1 tl cayennepeper (potje)
  • bosje koriander (vers)
  • 1 limoen
  • halve rode ui
  • scheutje witte wijn azijn
  • 2 bosuitjes
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 teen knoflook
  • halve rode (Spaanse) peper
  • 1 rijpe avocado
  • zout
  • 4 kleine wraps
  • bakje sour cream
  • 120 g geraspte kaas
  • paar eetlepels jalapenopepers

Zo maak je het

Zwarte bonenpasta: Spoel de zwarte bonen af in een vergiet en laat ze uitlekken. Doe ze samen met het korianderzaad, komijnzaad, de cayennepeper, een half bosje koriander, wat zout en het sap van een halve limoen in een keukenmachine. Pureer tot een pasta.

Salsa: Ontvel de rode ui en snijd het in halve ringen. Leg ze in een kommetje en schenk wat witte wijn azijn eroverheen. Laat dit even staan terwijl je verder gaat met de rest. De azijn haalt net die scherpte van de ui af. Snijd ondertussen alle andere ingrediënten in stukjes: de bosuitjes, cherrytomaatjes, knoflook, Spaanse peper en avocado. Meng alles in een kom. Schep de rode ui uit de azijn en voeg dit ook toe. Hak de rest van de koriander fijn en voeg dit toe. Pers het sap van de andere halve limoen uit over de salsa.

Quesadillas: Zet een grote grillpan (of twee kleinere koekenpannen) op medium vuur. Smeer twee wraps in met de elk een kwart van de zwarte bonenpasta. Smeer daarbovenop wat sour cream. Strooi er wat geraspte kaas en jalapenopepers op (je kunt de pepers in stukjes hakken). Vouw de wraps dubbel.

Leg de wraps in de pan en bak ze ongeveer 2 minuten aan elke kant. Let er bij het omdraaien op dat niet alles eruit valt. De vulling zal warm worden en kaas zal een beetje gesmolten zijn. Leg de wraps weer opengevouwen op een bord en serveer met de salsa erbij. Schep de salsa op de wraps en geniet ervan!

Tip: wraps over? Je kunt ze invriezen. Leg tussen elke wrap een stukje bakpapier, om te voorkomen dat ze aan elkaar blijven zitten en verpak ze in een diepvrieszakje. Bewaar het maximaal 3 maanden in de vriezer. Haal het 20 minuten voor gebruik uit de vriezer.