Rijke pasta uit één pan

Dit is van die heerlijke warme, smaakvolle pasta. Echt comfort food. Je gebruikt slechts één pan. Gemakkelijk én alle smaken blijven behouden. Haal goed vlees, met bijvoorbeeld venkelzaad erin, dat maakt het gerecht extra lekker.

Dit heb je nodig

2 à 3 personen

  • 200 tot 300 g varkensworstjes
  • paar plakjes ontbijtspek
  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 150 tot 200 g kritaraki
  • 2 el tomatenpuree
  • half blik tomatenblokjes
  • 125 ml rode wijn
  • 250 ml kokend water
  • handvol Parmezaanse kaas
  • half bosje platte peterselie (bladpeterselie)
  • zout en peper

Zo maak je het

Voorbereiden: Verwijder het velletje van de worstjes. Verdeel de worstjes in stukjes en draai er balletjes van. Verhit olie of bakboter in een pan met een anti-aanbaklaag en bak hierin de balletjes een paar minuten. Indien je voor meer dan 4 personen kookt, bak de balletjes dan in delen (zodat ze bakken in plaats van koken). Snijd ondertussen de ui in stukjes en ontvel de knoflook. Snijd ook de ontbijtspek in stukjes.

Pasta opzetten: Haal de balletjes uit de pan en bak de ontbijtspek. Voeg de knoflook en ui en bak ze een paar minuten mee. Voeg daarna de tomatenpuree, kritaraki, tomatenblokjes, wijn en water toe. Breng op smaak met zout en peper en schep om. Schep de balletjes weer erdoor. Breng aan de kook en laat het 10 tot 15 minuten koken, of totdat de pasta gaar is. Proeven dus!

Afmaken: Hak ondertussen de blaadjes van de peterselie fijn en rasp de Parmezaanse kaas. Schep de pasta op borden en bestrooi met de peterselie en kaas.

Geniet ervan!