Pasta met tonijn, kappertjes & rucola

Pasta met tonijn, kappertjes & rucola

Perfect voor doordeweeks en typisch Italiaans. Weinig ingrediënten, puurder kan bijna niet. Veel smaak, echt zo’n comfort pasta die ook prima op een luie zondag kan (als je een kater hebt ;). Zeker een keer proberen!

Dit heb je nodig

2 personen

  • 180 tot 200 g schelpvormige pasta
  • 4 el kappertjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tonijn
  • halve citroen
  • 30 g rucola
  • handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie, peper & zout

Zo maak je het

Kook water met de waterkoker voor de pasta (dit gaat sneller dan wanneer je een pan met water op het vuur zet). Kook de pasta in het water in een kookpan met wat zout erin, totdat het gaar is. De verpakking geeft meestal de kooktijd aan, maar je kunt beter zelf even proeven.

Zet ondertussen een kleine hapjespan, wok of pan met anti-aanbaklaag op het vuur en verhit hierin wat olijfolie op middelhoog vuur. Schep 3 el kappertjes in de pan (1 el achterhouden dus). Bak ze 5 minuten. Let op: dit kan spetteren. Ontvel ondertussen de knoflooktenen en hak ze fijn.

Leg een velletje keukenpapier op een bordje en schep de gebakken kappertjes hierop zodat ze kunnen uitlekken. Zet de pan terug op het vuur en bak de knoflook hierin, ongeveer 2 minuten. Maak het blik tonijn open en laat de olijfolie eruit lopen. Voeg de tonijn toe aan de pan. Pers de halve citroen uit en voeg het sap ook toe aan de pan. Laat het zo zachtjes pruttelen totdat de pasta gaar is. Zet dan het vuur uit.

Rasp de Parmezaanse kaas (als je dat nog niet gedaan had). Voeg 3 el van het kookvocht uit de pastapan toe aan het tonijnmengsel. Giet de pasta af en meng dit door de tonijn. Voeg een scheut olijfolie, de rucola, de gebakken kappertjes + de eetlepel die je apart hebt gehouden en de helft van de Parmezaanse kaas toe. Meng het geheel en proef. Voeg zo nodig peper en zout toe. Strooi er nog wat Parmezaanse kaas over en serveer.

Eetse!