Pasta met tomaten & feta uit de oven

Iedereen is lyrisch over dit gerecht. Dit is waarom de term ‘comfort food’ bestaat. Het is zo gemakkelijk om te maken, en zo goddelijk om op te eten. Perfect voor een luie (katerige) zondag. Of juist met je beste vriend(in), gepaard met goede gesprekken & wijn. En zelfs met je geliefde of date, want ja, het is gewoon genieten.Dit heb je nodig

2 personen

  • 1 blok feta (150-200 gram)
  • 250 tot 300 g cherrytomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • gedroogde oregano
  • 200 g pasta
  • bosje verse basilicum


Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg het blok feta in het midden van een ovenschaal. Verdeel de tomaatjes eromheen. Leg ook de knoflookteentjes (ongepeld!) in de ovenschaal. Besprenkel met flink wat olijfolie en bestrooi met wat oregano. Mix de tomaatjes en knoflookteentjes door de olijfolie en oregano, en draai het blok feta om, zodat die ook bedekt is.

Zet de ovenschaal voor 20-25 minuten in de oven – totdat de feta lichtbruin is geworden en de tomaatjes gegrild zijn.

Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat de pasta gekookt is rond de tijd dat de feta en tomaatjes klaar zijn.

Haal de ovenschaal uit de oven. Knijp de knoflook (die zacht is geworden) uit hun velletjes. Meng de pasta door de feta, knoflook en tomaatjes in de ovenschaal – en voeg ook de blaadjes van de basilicum toe (scheur ze eventueel kleiner). Besprenkel eventueel met nog wat olijfolie en voeg peper en zout naar smaak toe.

Verdeel deze goddelijke pasta over de borden en GENIET.