Pasta met spinaziepesto

Pasta met spinaziepesto

Lekker snel, smaakvol en gezond. Dit vegetarische gerecht is geschikt voor zowel lunch als diner en gemakkelijk te maken voor grote groepen. Zeker een keer proberen!

Dit heb je nodig

2 personen

  • 120 tot 150 g verse spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • klein handjevol (blanke) amandelen
  • 100 tot 120 g ricotta → dit kun je ook zelf maken!
  • 30 g Parmezaanse kaas + wat extra voor garnering
  • 200 tot 250 g verse pasta
  • olijfolie, peper en zout

Zo maak je het

Pesto maken: Zet een pan met 1,5 liter water – met een beetje zout erin – op het vuur (of kook dit eerst in de waterkoker, dat gaat sneller). Blancheer de spinazie door het 20 seconden in het zacht-kokende water te leggen. Schep de spinazie eruit (laat het water in de pan voor de pasta) en spoel het in een vergiet onder koud water. Laat het uitlekken en knijp daarna het vocht eruit.

Ontvel ondertussen de knoflookteentjes. Zet een klein (koeken)pannetje op laag vuur en rooster hierin de amandelen ongeveer 3 minuten, totdat ze lichtbruin zijn. Doe de spinazie, knoflook, amandelen en 20 g Parmezaanse kaas in een keukenmachine en maal dit tot een grove pesto. Je kunt dit ook met een staafmixer doen. Schep het over in een schaaltje en roer de ricotta erdoor. Maak het nog wat smeuïger met een scheut (goede) olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Pasta koken: Kook de pasta in hetzelfde water waarin je de spinazie hebt geblancheerd. Kijk op de verpakking van je verse pasta hoe lang dit moet (meestal 1 tot 4 minuten). Heb je zelf verse pasta gemaakt? Kook het dan 4 minuten. Giet het af, en zorg ervoor dat je wat kookwater (ongeveer een half kopje) in de pan laat. Doe de pasta weer terug in de pan (niet op het vuur!) en schep de helft van de pesto erbij. Meng dit door elkaar en verdeel het over 2 borden. Rasp er nog wat Parmezaans kaas overheen en besprenkel met wat olijfolie.

Eet smakelijk!

Pesto over? Indien je bovenstaande hoeveelheid aanhoudt, heb je genoeg pesto voor 4 personen. Je kunt het nog maximaal 3 dagen (afgedekt) bewaren in de koelkast. Lekker om nog eens dit recept mee te maken, maar ook goed in een salade of op een broodje met bijvoorbeeld kipfilet of zalm.