Pasta met pompoen

Pasta met pompoen

Laat de herfst maar komen. Buiten mag het keihard regenen, binnen geniet jij van een heerlijk warm en rijk najaarsgerecht met pompoen. Simpel om te maken, vol van smaak. En een keer wat anders.

Dit heb je nodig

2 personen

  • 250 g pompoen (in blokjes)
  • chilivlokken
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • 180 tot 200 g pasta
  • 5 plakjes bacon
  • 100 g ricotta → dit kun je ook zelf maken!
  • 4 chipolata of merguezworstjes
  • paar takjes verse platte peterselie
  • Parmezaanse kaas

Zo maak je het

Pompoen bakken: Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de pompoenblokjes (nog bevroren) op een stuk aluminiumfolie. Bestrooi met ongeveer een halve eetlepel chilivlokken. Ontvel het knoflookteentje en hak dit fijn. Voeg het toe aan de pompoen. Besprenkel met 1 el olijfolie en meng het geheel. Vouw de aluminiumfolie om de pompoen heen, zodat je een pakketje krijgt. Bak dit 25 minuten in de oven.

Bacon bakken en pasta koken: Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de bacon. Haal het uit de pan, leg het op een snijplank en snijd het in stukjes. Kook water voor de pasta in een waterkoker en giet dit in een pan. Voeg wat zout toe. Kook de pasta tot het beetgaar is (afhankelijk per pastasoort, houd rekening met de resterende tijd van de pompoen in de oven).

Saus afmaken en worstjes bakken: Pluk ondertussen de blaadjes van de peterselie en hak dit fijn. Rasp wat Parmezaanse kaas (klein handjevol per persoon). Verwarm de pan weer waarin je de bacon gebakken hebt, en bak hierin de worstjes in ongeveer 6 minuten gaar (eventueel met nog wat boter). Haal de pompoen uit de oven als deze klaar is en stop dit in een kom of pan samen met de bacon, ricotta en een gedeelte van de peterselie en Parmezaanse kaas. Stamp het met een stamper of een vork tot een grove saus. Voeg een paar eetlepels van het kookvocht van de pasta toe om het wat smeuïger te maken.

Giet de pasta af en schep dit op borden. Schep er wat pompoensaus op. Leg de worstjes erbij en maak het af met de achtergehouden Parmezaanse kaas en peterselie. Besprenkel met nog wat olijfolie.

Eet smakelijk!