Pasta carbonara met worst

Pasta carbonara met worst

Wie houdt er niet van pasta carbonara? Zo simpel. Typisch Italiaans. Omdat we erg houden van worst bij de pasta, voegen we vlees toe aan dit oorspronkelijke gerecht. Een aanrader! En binnen 25 minuten op tafel.

Dit heb je nodig

2 personen

  • 2 worstjes of saucijzen
  • 2 plakken pancetta of 4 plakken bacon (30 g)
  • 150 g tagliatelle of linguine
  • 2 grote eidooiers (large)
  • 50 ml slagroom
  • 50 g Parmezaanse kaas + wat extra
  • halve citroen
  • paar takjes verse peterselie
  • olijfolie, peper en zout

Zo maak je het

Voorbereiding: Zet een pan met water en een beetje zout op het vuur, voor de pasta. Doe de eidooiers in een kom. Voeg de slagroom toe en wat peper en zout. Rasp de Parmezaanse kaas boven de kom. Rasp ook de schil van de halve citroen boven de kom. Pluk de blaadjes van de peterselie, hak het fijn en voeg dit toe. Meng het geheel door elkaar.

Vlees en pasta: Haal het vel van de worstjes af. Rol kleine balletjes van het vlees. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de balletjes. Voeg de pancetta (of bacon) in stukjes toe. Laat dit zo, onder af en toe omscheppen, 8 minuten bakken. Doe ondertussen de pasta in het kokende water.

Afmaken: Giet de pasta af, terwijl je een klein beetje kookvocht (ongeveer 2 el) in de pan laat zitten. Doe de pasta terug in de pan (niet weer op het vuur zetten). Hussel het eidooier mengsel door de pasta. Doe de worst en pancetta erbij. Schep het op borden en rasp er nog wat Parmezaanse kaas over.

Eet smakelijk!