Pasta met avocado saus

Pasta met avocadosaus

Het is niet de eerste combi waar je aan zou denken: pasta & avocado. Maar als je dit gegeten hebt, vraag je je af waarom niet iemand eerder hierop gekomen is. Wat lekker zeg! Fris en vol van smaak. Ontzettend gemakkelijk om te maken en klaar binnen 25 minuten. Whoop!

Dit heb je nodig

2 personen

  • 150 g pasta
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • halve citroen
  • 1 eidooier
  • 100 ml kookroom
  • paar plakjes ontbijtspek
  • Parmezaanse kaas

Zo maak je het

Kook de pasta in een pan met ruim water en wat zout. Als je het water voorkookt in een waterkoker, gaat het veel sneller. Snijd ondertussen de avocado open en haal het vruchtvlees eruit. Pers de halve citroen uit. Doe de avocado en het citroensap samen met het (gepelde) knoflookteentje en de eidooier in een food processor of keukenmachine (of gebruik een staafmixer). Pureer het en meng daarna ook de room erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de ontbijtspek in stukjes en bak dit in een pan (zonder olijfolie of boter) op middelhoog vuur totdat ze lekker zijn naar jouw smaak. Rasp wat Parmezaanse kaas (ongeveer een handvol geraspte kaas).

Giet de pasta af. Voeg een scheutje olijfolie toe en meng dan de avocado saus, gebakken spek en driekwart van de Parmezaanse kaas erdoor. Breng eventueel nog op smaak met zout en/of peper. Bestrooi met de overige Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!