Parelgort salade met avocado

Parelgort salade met avocado

Eet je weleens parelgort? Parelgort is gepelde gerst, je weet wel, waar we normaal gesproken bier van maken. In een salade zoals deze is het een stuk gezonder ;) Parelgort bevat een zeer lage glycemische index wat zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel. En je krijgt meteen een alfabet aan vitaminen binnen; A, B, D en E. Van zichzelf heeft het een neutrale smaak, maar met dit recept maak je er een super smaakvolle salade van. In 30 minuten!

Dit heb je nodig

2 personen

  • 100 g parelgort
  • 50 g amandelen
  • 6 flinke eetlepels yoghurt (50 g ongeveer)
  • half bosje verse basilicum
  • halve citroen
  • 1 avocado
  • 100 g (baby)spinazie
  • 100 g feta

 

Zo maak je het

Kook een liter water in de waterkoker. Giet dit in een pan, voeg de parelgort en wat zout toe en kook het gaar. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Vergeet niet om af en toe te roeren.

Zet ondertussen een grillpan op middelhoog vuur. Hak de amandelen grof en rooster ze (droog) in de grillpan voor ongeveer 5 minuten. Haal de amandelen uit de pan en bewaar ze apart.

Rasp de schil van de halve citroen en hak dit fijn. Pers de halve citroen uit. Pluk de blaadjes van de basilicum. Meng het citroensap en -rasp in een keukenmachine met de yoghurt en basilicum. Breng op smaak met wat peper.

Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep met een lepel de halve avocado’s uit de schil, zorg ervoor dat ze heel blijven. Zodra de parelgort bijna gaar is, zet je de grillpan weer op het (hoog) vuur. Leg de avocado helften erin, met de bolle kant naar boven. Grill ze ongeveer 5 minuten.

Giet de parelgort af en stort het in een ruime schaal. Voeg de spinazie toe en roer het erdoor. Door de warmte zal de spinazie wat slinken. Verbrokkel de feta erboven en voeg ook de amandelen toe. Voeg wat zout en peper toe, houd er rekening mee dat de feta al vrij zout is. Schep alles door elkaar en verdeel het over twee borden. 

Haal de avocado’s uit de pan en leg ze met de platte kant naar boven op de salade. Serveer de salade met de yoghurtsaus. 

 

Geniet ervan!