Notenpasta (home made pindakaas)

Notenpasta recept

Wist je al dat je in slechts 5 minuten zelf een heerlijke notenpasta maakt? Deze variant op pindakaas is een stuk gezonder, omdat je noten gebruikt in plaats van pinda’s en verder niets toevoegt (oké, een klein beetje zout). En het is zóveel lekkerder! Heerlijk op een broodje of cracker met banaan. Of gecombineerd met sambal en komkommer. Wij maken dit vaak als we nog wat handjes van diverse noten over hebben.

 

Dit heb je nodig

  • verschillende (liefst ongebrande) noten, bijvoorbeeld: hazelnoten, cashewnoten en amandelen. Een handje per soort is voldoende.
  • beetje zout

 

Zo maak je het

Doe de noten met een snufje zout in een (sterke) keukenmachine en vermaal ze. Laat de keukenmachine net zo lang draaien totdat de oliën uit de noten vrijkomen en er een pasta onstaat. Meestal duurt dit 5 tot 10 minuten. Schep de pasta in een pot of bakje en bewaar het maximaal twee weken in de koelkast. 

Heerlijk op een boterham of cracker met bijvoorbeeld banaan. Of met sambal en komkommer. 

Probeer ook eens te variëren met andere noten, of verschillende verhoudingen. Je kunt ook een deel van de noten apart houden, grof hakken en later toevoegen aan de pasta, zodat je meer bite hebt. Heb je zelf een tip voor de notenpasta? Deel ‘m hieronder in de reacties!