Markthal, Rotterdam

Markthal

Wat valt er te beleven in de Markthal? Móet je er geweest zijn, of wordt deze food hall groter gemaakt dan -ie is? We vertellen je er alles over.

In oktober 2014 opende de Markthal – de eerste overdekte markt in Nederland – haar deuren. Gelegen naast het station Blaak, is het prima te bereiken. Vanuit het centrum van Rotterdam loop je er zo heen, je bereikt het ook goed met Openbaar Vervoer of je parkeert je auto onder de hal.

Foodwalhalla

7 dagen per week kun je dit ‘Foodwalhalla’ bezoeken, zoals ze het zelf noemen. Op de begane grond staan talloze (vaste) marktkramen met vis, vlees, gevogelte, wild, groentes, kruiden, noten, kazen en delicatessen. In het souterrain kun je je boodschappen compleet maken bij de Albert Heijn en Gall & Gall.

Om de marktkramen heen zijn nog wat restaurantjes gevestigd, waar je na het shoppen een hapje kunt eten. Maar eten kan ook op het dak van één de marktkramen, waar je vaak hapjes kunt bestellen van de kraam zelf. En voor wie er niet genoeg van kan krijgen: wonen in de Markthal is ook mogelijk.

Inspiratie

Wij hebben de Markthal nu een paar keer bezocht. De hal is niet heel ruim en er staan wel redelijk wat kramen, waardoor het snel al druk lijkt. Maar er is ook veel te zien. Het plafond van de hal is sowieso een kijkje waard. En inspiratie genoeg. Als je nog niet weet wat je vanavond (of morgen) gaat eten, en je bent in voor iets nieuws, dan ga je dat wel hier vinden.

Zo is er geruime keuze aan vlees, vis, wild en gevogelte. De bekende visboer ‘Schmidt Zeevis’ kom je bijvoorbeeld tegen. Ook de bekendste poelier en wildleverancier van Rotterdam ‘Treuren’ heeft mooie stukken hert, parelhoen, eend en konijn klaarliggen. Genoeg lekkere hapjes ook, zoals verschillende gedroogde worstjes of een scala aan gemarineerde olijven.

Markthal vs. Markt

Je moet de Markthal niet vergelijken met een ‘markt’. Want de prijzen en de uitstraling zijn er niet naar. Het is vooral handig om in één keer je boodschappen in te slaan, die je niet zo snel in de supermarkt vindt. Plus nog wat lekkere hapjes erbij en je kunt er weer even tegenaan. Wij bezoeken de Markthal dus af en toe, om bijvoorbeeld parelhoenpoten of een mooi stukje vis te halen.

De dag afsluiten is prima in Markthal, genoeg plekjes om wat te eten en te drinken. De marktkramen gaan wel dicht om 20.00 uur, de restaurants om 22.00 uur, dus het ziet er na achten wat leeg uit. Omdat het meeste toch overdag gebeurt, is ‘uit eten gaan’ in de Markthal een beetje sfeerloos. Maar dat maakt niet dat onze hamburger bij Firma Pickles minder goed smaakt. Zeker een aanrader om daar een burger te scoren.

Dus, moet je nu wel of niet de Markthal bezoeken? Wij zouden het alleen doen als je in buurt bent.

Hiervoor ga je wel naar de Markthal:

  • De Markthal is een mooi gebouw om te bekijken.
  • Genoeg inspiratie.
  • Fijn dat alles onder één dak zit. Hier shop je een complete, spannende maaltijd bij elkaar.
  • De Markthal is goed bereikbaar.

En waarom een bezoek overslaan?

  • Het is vaak druk. Relaxed shoppen zit er niet in.
  • Het is niet goedkoop. Als in: geen marktprijzen.
  • De sfeer mist nog een beetje. Er lopen veel toeristen en alles gaat nogal vluchtig.

Tags