Linzen-Kokos-Tomatensoep

Oh, ik houd echt van linzen. Vanuit een blik of zak gooi je ze zo in een salade, wrap of stoofpot. Óf in een soep dus :) Deze soep is een opkikkertje: verwarmend en boostend tegelijkertijd! Klaar in 20 minuten en gemakkelijk te bewaren in de koelkast of vriezer.


Dit heb je nodig

4 personen

  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember
  • 1 el kerrie (poeder)
  • halve tl chilivlokken
  • 200 g linzen uit zak of in blik
  • 1 blik tomatenblokjes (400 ml)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • wat verse koriander


Zo maak je het

Snipper de sjalotten en ontvel de knoflook. Verwarm wat (kokos)olie in een (soep)pan en voeg de sjalotten toe. Laat dit op laag vuur ongeveer 5 minuten fruiten. Pers de knoflooktenen uit boven de pan (of hak het heel fijn en voeg het toe). Schil en rasp ondertussen de gember fijn en voeg dit toe.

Voeg de kerrie, chilivlokken, linzen, tomatenblokjes, kokosmelk en 400 ml water toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en laat de soep 10 tot 15 minuten zachtjes koken.

Verdeel de soep over kommen en bestrooi met blaadjes verse koriander.

Je kunt deze soep maximaal 4 dagen bewaren in de koelkast, of maximaal 1 maand in de vriezer.