Kokos Limoentaart

Deze taart lijkt qua structuur een beetje op een cheesecake. Heerlijke brosse bodem, smeuïge vulling. En heerlijk fris, hartig bijna, door de limoen. Iedereen vindt deze taart een verrassing. Gemakkelijk te maken en goed te bewaren, dus geen stress!

Dit heb je nodig

16 repen

  • 125 g boter
  • 330 g suiker
  • 5 eieren
  • 1 tl vanille aroma of pasta
  • 275 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 60 g geraspte kokos
  • 375 ml slagroom
  • 160 ml kokosmelk
  • 2 limoenen
  • poedersuiker

Zo maak je het

Bodem: Haal de boter 10 minuten voor je begint uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik van ongeveer 30 bij 20 cm (minimaal 5 cm hoog) in met een beetje boter. Bekleed ‘m daarna met bakpapier. Klop de boter en 110 g van de suiker (niet alle suiker dus) met een mixer met deeghaken tot grove kruimels. Klop 1 ei en het vanille aroma (pasta) erdoor. Zeef 225 g bloem (niet alle bloem dus) boven de kom, voeg ook het bakpoeder en een snuf zout toe en mix verder tot het een plakkerig deeg is.

Bestuif je handen met bloem en druk het deeg redelijk gelijkmatig in het bakblik. Het deeg is nogal plakkerig dus bestuif je handen telkens genoeg met bloem of gebruik de bolle kant van een lepel. Bak de deegbodem 15 minuten in de oven.

Vulling: Klop voor de vulling 4 eieren en 220 g suiker in een kom totdat het mengsel lichtgeel is. Schep de kokos, 50 g gezeefde bloem, slagroom, kokosmelk erdoor. Rasp de groene schil van de limoenen en pers ze uit. Voeg het sap en rasp toe aan de vulling en roer door.

Bakken: Haal de bodem uit de oven. Schenk de vulling over de deegbodem uit. Bak de taart 35 tot 40 minuten. Neem de taart uit de oven en laat het volledig afkoelen in de bakvorm (ongeveer 2 uur). Snijd de taart vervolgens in 16 brede repen. Bestuif met poedersuiker.

Geniet ervan!

Bewaren? Dat kan. Pak de taart – nadat het volledig is afgekoeld – in met vershoudfolie en leg het in de koelkast. De taart blijft een paar dagen goed en is zelf nog lekkerder als je ‘m direct uit de koelkast serveert.