Kip Parmigiana

Kip Parmigiana

Dit gerecht is simpel én lekker. Prima voor doordeweeks: Je komt uit je werk, gooit alles in de oven en terwijl de oven al het werk doet, geniet jij alvast van een goed glas wijn.

Dit heb je nodig

2 personen

  • 1 teen knoflook
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 1 tl suiker
  • bosje basilicum
  • 2 kipfilets
  • 1 bol mozzarella
  • handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • (stok)brood
  • zakje veldsla of 1 komkommer

Zo maak je het

Saus: Verhit olijfolie of boter in een pan. Ontvel de knoflook en pers met een knoflookpers boven de pan. Voeg na een halve minuut de tomatenblokjes, suiker en wat zout en peper toe. Laat de saus ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen tot de saus ingekookt en licht gebonden is. Neem de pan van het vuur, verscheur de basilicumblaadjes erboven en roer door.

Oven: Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit Croma of andere bakboter in een pan met anti aanbaklaag en leg de stukken kip erin. Bak ze 2 tot 3 minuten aan elke kant. Leg ze in een ovenschaal. Giet de tomatensaus over de kip, verdeel de mozzarella ertussen en erbovenop. Bestrooi de ovenschotel met de Parmezaanse kaas. Sprenkel er nog wat olijfolie over. Bak de kip 20 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten en borrelt. Serveer er veldsla (of komkommer in stukjes) en brood bij.