Kikkererwtensoep met vis

Kikkererwtensoep met vis

Wow! Makkelijk, snel, lekker & gezond. Zo kom je ze niet vaak tegen. Dit is weer een typisch Blik in de Keuken recept. Gemakkelijk om te maken met simpele ingrediënten uit de supermarkt. De soep is aards van smaak, de vis geeft een lekker ziltige nasmaak. De rozemarijn & peterselie zijn de kruidige ‘afdronk’. Aanrader!

Dit heb je nodig

2 personen

  • 2 sjalotjes
  • halve winterpeen
  • paar stengels bleekselderij
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje rozemarijn (15 naaldjes ongeveer)
  • half bosje peterselie
  • 1 blik kikkererwten (310 g)
  • 500 ml groentebouillon
  • 175 g witvis filet

Zo maak je het

Basis voor de soep maken: Ontvel de sjalotjes en knoflook en hak het grof. Was de (halve) winterpeen en snijd ‘m in grove stukken. Was de bleekselderij, schil zo nodig en snijd in stukken. Verhit wat olie in een kookpan (of soeppan) en bak de sjalot, knoflook, peen en bleekselderij ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur.

Soep koken: Pluk 10 naaldjes van de rozemarijn (bewaar de rest voor garnering) en hak ze fijn. Voeg dit toe aan de pan. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak het fijn. Voeg driekwart van de peterselie toe aan de pan. Voeg de kikkererwten (na het uitlekken) en groentebouillon toe. Voeg een beetje zout en wat meer peper toe, roer alles door elkaar, en laat het 8 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de vis in grove stukken, blokken van ongeveer 8 bij 8 cm.

Soep pureren en vis pocheren: Haal de pan van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer (of in een blender) tot er geen stukjes meer in zitten. Zet de soep terug op laag tot middelhoog vuur. Leg de vis in de warme soep. Leg het deksel op de pan en laat het nog 5 minuten zo pruttelen, totdat de vis gaar is.

Schep de soep op borden en leg de witvis in het midden. Bestrooi met de overige gehakte peterselie en nog wat rozemarijn. Besprenkel de soep eventueel met goede kwaliteit olijfolie.

Eet smakelijk!

 


Tips

  • Groente over, zoals wortel en bleekselderij? Snijd meteen alles op in stukjes en vries het overige gedeelte in. Gemakkelijk voor de volgende keer! Het is drie maanden houdbaar in de vriezer. Wij gebruiken hiervoor altijd diepvrieszakjes.
  • Kweek je eigen kruiden. Je hebt namelijk maar 1 takje rozemarijn nodig voor dit gerecht. Rozemarijn en peterselie zijn heel gemakkelijk zelf te kweken. Een plantje kopen is al een stap in de goede richting. Zet rozemarijn op een zonnige plek en geef om de dag water. Peterselie mag iets meer in de schaduw – maar wel in het licht – en heeft elke dag water nodig.
  • Vries overige kruiden in. Hak bijvoorbeeld de peterselie die je overhoudt helemaal op en vries het in (in een klein bakje). Je gooit het dan vanuit de vriezer in of over je gerecht. Smaakt nog net zo goed en is heel gemakkelijk.