3 Kerstmenu’s

Kerstmenu

Laten we afstappen van de klassiekers als garnalencocktail, stoofperen, gevulde kalkoen en kersttulband. Die ken je nu wel. Het is toch veel spannender om een keertje totaal iets anders op tafel te zetten? Bekijk onze 3 kerstmenu’s en laat je inspireren!

Een Kerst BBQ is steeds meer in trek. Net als het serveren van allerlei hapjes. Wij maken dit jaar bijvoorbeeld 3 verschillende risotto’s als een gang, waar we bij elke risotto een ander speciaalbiertje serveren. Denk ook verder dan alleen het eten. Bedenk bijvoorbeeld een gerecht bij een wijn die je superlekker vindt. Of maak de tafel verder op met eetbare versiersels. Of – zoals wij doen – laat bierviltjes drukken met het menu erop. Ook leuk en gemakkelijk: print op A3 vellen een placemat, per gang bijvoorbeeld. Op iedere placemat vertel je wat meer over het eten en de bijbehorende wijn en geef je de ruimte aan de gasten om een review te schrijven. Ideeën genoeg! Toch nog inspiratie nodig? We hebben 3 menu’s voor je samengesteld:

Kerstmenu 1 – Fris

  • voorgerecht: Gevulde citroen
    • drank: Prosecco, Sauvignon blanc of een Pinot Grigio
  • hoofdgerecht: Venkelrisotto
    • drank: De Witte Parel (bier) of een botervette Chardonnay
  • nagerecht: Kokoslimoentaart
    • drank: groene thee, met eventueel een likeurtje erbij

Kerstmenu 2 – Winters

Kerstmenu 3 – Mediterraans

  • voorgerecht: Saganaki
    • drank: Pinot noir, Sauvignon blanc of een blond biertje
  • hoofdgerecht: Youvetsi
    • drank: Barolo, Valpolicella of Chianti
  • nagerecht: Amarettotaart
    • drank: Amaretto of een andere zoete likeur en koffie

Of bekijk onze top 5 gerechten van 2015:

  1. Youvetsi
  2. Venkelsrisotto
  3. Courgette salade
  4. Kokoslimoentaart
  5. Saganaki