Kardemom noedels met avocado

Vegan recept - Kardemom noedels met avocado

OH YES! Dit is serieus één van mijn favoriete gerechten. Komt vast doordat ik zo’n fan ben van kardemom. Alleen de geur van kardemom maakt me al euforisch. En ik hou erg van noedels, zeker op deze manier – comfort food op z’n best. Dit gerecht is fris, rijk en oppeppend. En binnen 15 minuten klaar.



Dit heb je nodig

2 personen

  • 150 g soba noedels
  • 50 g pistachenoten (gepeld)
  • 15 g verse basilicum
  • 15 g verse koriander
  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 1 avocado
  • 2 el koolzaadolie of arachideolie
  • 2 tl kardemom (poeder)


Zo maak je het

Kook de soba noedels gaar volgens de instructies op de verpakking. Rooster ondertussen de pistachenoten in een droge koekenpan op laag vuur, voor ongeveer 5 minuten. Hak ze daarna grof.

Pluk de blaadjes van de koriander en basilicum. Rasp de schil van de limoen en hak dit eventueel nog wat fijner. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak ‘m in halve ringetjes.

Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in schijfjes of blokjes.

Giet de noedels af zodra ze gaar zijn en spoel ze af onder koud stromend water. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.

Meng de noedels met de koolzaad- of arachideolie. Pers de limoen uit boven de noedels. Bestrooi met de kardemom en schep goed door. Proef en voeg eventueel nog wat meer toe. Breng verder op smaak met zout en peper. Voeg nu alle overige ingedriënten toe: de basilicum, koriander, rode peper, limoenrasp, avocado en pistachenoten (eventueel houd je wat van de ingrediënten apart voor garnering).

Verdeel de noedels over twee borden of kommen, en bereid je voor: hier ga je van genieten!

Eet smakelijk.


De inspiratie voor dit recept komt van Ottlolenghi’s ‘Sobanoedels met limoen’ uit het boek Simpel – ik heb het recept een beetje aangepast, versimpeld vooral :)