Plenny Pancakes

Ik ben geen ochtendmens. Daarom zijn Plenny Shakes – vooral doordeweeks – elke ochtend weer mijn redding. Ik gooi wat water en Plenny Shake poeder in een shake beker, en ik ren de deur uit. Mét ontbijt. Vroeger was dat wel anders, dan sloeg ik het ontbijt over of liet ik me verleiden door iets slechts onderweg.

Toch vind ik het af en toe (lees: weekend) weleens lekker om een wat uitgebreider ontbijt te maken en er ook voor te gaan zitten om het op te eten. Havermout-banaan pannenkoekjes met wat vers fruit en maple syrup geeft altijd zo’n liefdevolle boost aan het begin van je dag. Dus ik dacht: laten we de havermout nou eens vervangen door Plenny Shake poeder. En wat blijkt? Superlekker! En handig, want ik heb Plenny Shake altijd in huis (aanrader ;) en die toegevoegde vitaminen en mineralen komen ook wel van pas. Voor alle andere Plenny Shake fans (in wording): hierbij het recept!Dit heb je nodig

1 persoon

  • 35 g Plenny Shake poeder
  • 1 ei
  • 1 banaan (rijp of overrijp)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • zout
  • scheutje melk
  • kokosolie of boter
  • vers of diepvries fruit
  • maple syrup


Zo maak je het

Gebruik je diepvriesfruit? Haal dit dan tijdig uit de vriezer en laat het ontdooien op een bord.

Doe het poeder, ei, banaan (in stukjes), bakpoeder, kaneel en een klein beetje zout in een keukenmachine of blender. Maal dit tot een dikke, smeuïge massa. Maal nogmaals terwijl je een scheutje melk toevoegt. Niet teveel! Het beslag mag lekker dik blijven (dikker dan normaal pannenkoekenbeslag).

Verwarm de oven voor op 80 graden, indien je de pannenkoekjes extra warm wilt houden.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm de kokosolie of boter. Schep met een (wat grotere) lepel een paar kleine rondjes beslag in de pan. Maak ze niet groter dan 7 á 8 cm (kleiner dan een whiskyglas). Bak ze ongeveer 2,5 minuut en draai ze dan voorzichtig (maar snel) om met een spatel. Bak ze dan nog 2 minuten aan die kant.

Stapel de pannenkoekjes op elkaar op een bord en ga door met de volgende ronde bakken. Zet ondertussen het bord met de pannenkoekjes in de oven zodat ze warm blijven.

Meestal haal je 8 tot 10 pannenkoekjes uit het beslag voor één persoon. Dus vaak bak je in drie rondes. Maak je dit heerlijke ontbijt voor meerdere personen? Gebruik dan ook meer pannen (en zeker de oven).

Stapel uiteindelijk al je pannenkoekjes op elkaar. Verdeel er wat fruit op en omheen. Ga lekker zitten, schenk er wat maple syrup overheen en geniet van dit heerlijke warme ontbijt.

Extra tip: verwarm eventueel een deel van het fruit in een pannetje op laag vuur met wat citroensap. Blijf roeren totdat er een soort sausje ontstaat. Dit is heerlijk over je pannenkoekjes heen!Dit ontbijt bevat ongeveer 500 kcal per portie. Prima begin van je dag dus!