Istanballen

Istanballen

Even een kwartiertje bereiden en dan 30 minuten de oven in. Te simpel voor woorden. En heerlijk warm, vol van smaak. Typisch comfort food dit! En altijd weer een succes. Maak meteen lekker veel, want dit is de volgende dag ook nog heerlijk. Invriezen kan ook, maximaal 3 maanden houdbaar.

Dit heb je nodig

3 personen

  • 300 g half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • rode peperpasta
  • 120 tot 150 g feta
  • 2 kleine uien
  • 350 ml gezeefde tomaten (passata)
  • bosje verse peterselie
  • 125 ml rode wijn
  • kaneelpoeder
  • oregano
  • 210 g pasta (70 g per persoon)
  • zout en peper

Zo maak je het

Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Kneed het gehakt met het paneermeel, het ei, flink wat oregano, theelepel kaneel, zout, peper en ruim een eetlepel rode peperpasta door elkaar. Verbrokkel de feta erboven en kneed dit erdoor. Maak balletjes van het gehakt en rol ze eventueel door paneermeel voor een krokant korstje. Verhit boter (liefst Croma) in een grote pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Leg de balletjes in een ovenschaal.

Saus maken: Snipper de ui. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak dit fijn. Voeg wat (olijf)olie toe aan de pan en fruit hierin de ui. Voeg na een paar minuten de wijn toe en laat dit tot tweederde inkoken. Voeg de gezeefde tomaten, een theelepel kaneel, flink wat oregano, theelepel rode peperpasta, 1/3 van de peterselie, zout en peper toe en roer het geheel goed. Schenk de saus over de ballen.

In de oven (30 minuten): Zet de ovenschaal in de oven en bak de Istanballen in 30 minuten gaar. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de instructie op de verpakking. Laat de Istanballen uit de oven 5 minuten afkoelen en strooi de rest van de peterselie over het gerecht. Serveer met de pasta.

Geniet ervan!