Hamburgers met basilicummayo

Gastronomische burgers zijn in! Probeer ‘t eens thuis te maken, super makkelijk. De basilicummayonaise, de Italiaanse kruiden en de Parmezaanse kaas zorgen voor een Italiaanse touch.

Dit heb je nodig

2 personen

Burgers:

  • Als je ze zelf maakt:
    • 200 rundergehakt
    • 1 rode ui
    • 2 el Italiaanse kruiden (gedroogd, potje)
    • 2 el tomatensaus
    • 1 el Spaanse peperpasta
  • Of gebruik kant en klare burgers

Topping:

  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 50 g rucola of veldsla
  • bosje verse basilicum
  • 2 el mayonaise
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 2 kleine ciabatta’s, Italiaanse bollen of hamburgerbroodjes
  • 2 tot 3 el tomatensaus
  • olijfolie, zout en peper

Zo maak je het

Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak je zelf de hamburger? Ontvel dan de ui en hak ‘m fijn. Kneed in een kom het gehakt met de ui, Italiaanse kruiden, 2 el tomatensaus, de Spaanse peper pasta en zout & peper tot een samenhangend mengsel. Vorm hier twee hamburgers van.

Hamburgers & mayo: Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Bestrijk de hamburgers licht met olijfolie en bak ze in ongeveer 10 minuten gaar. Meng ondertussen de basilicum, mayonaise, Griekse yoghurt en mosterd in een keukenmachine of met de staafmixer tot een dikke groene saus. Breng op smaak met zout en peper. Rasp de Parmezaanse kaas of snijd in dunne plakjes.

Broodjes: Snijd de broodjes open. Bestrijk de binnenkanten met olijfolie en 3 el tomatensaus. Bak de broodjes ongeveer 3 minuten in de oven tot ze licht knapperig zijn. Verdeel de rucola (of veldsla) over de onderkanten van de broodjes. Leg de hamburgers erop en schep er wat basilicummayonaise op. Maak het af met wat plakjes Parmezaanse kaas.

Serveer eventueel gebakken aardappelen of friet erbij.

Geniet ervan!

Tip: basilicummayo over? Bewaar het maximaal 3 dagen afgedekt in de koelkast. Heerlijk bij blokjes kaas. Of op je boterham met kipfilet of kaas. Of als saladedressing. Of bij een stukje witvis. Genoeg mogelijkheden!