Gevulde paprika’s

Gevulde paprika's

Lekker gemakkelijk recept. Je gooit de paprika’s in de oven en een klein uurtje later zijn ze getransformeerd in smaakbommen. Altijd weer bijzonder hoe lekker simpele ingrediënten kunnen zijn.

Dit heb je nodig

2 personen

  • 1 rode paprika
  • 100 g cherry tomaatjes
  • 1 teen knoflook
  • paar blaadjes verse basilicum
  • 1 kleine verse peper
  • halve bol mozzarella
  • 1 afbakbroodje
  • olijfolie, peper en zout

Zo maak je het

Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Leg de helften in een ingevette ovenschaal met de open kant naar boven. Snijd de tomaatjes door de helft, of door vieren als ze wat groter zijn. Doe ze in een kom en voeg de knoflook (fijngehakt) toe. Snijd het pepertje (naar smaak) heel fijn en voeg dit ook toe. Hak de helft van de basilicumblaadjes grof en meng dit met de tomaten, pepertjes en knoflook. Breng op smaak met zout en peper en voeg een scheutje olijfolie toe.

Oven (totaal 50 minuten): Vul de paprika’s met het mengsel. Een beetje aanduwen mag. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet het een half uur in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en zet nog eens 20 minuten in de oven. Bak ondertussen het broodje af (erbij in de oven dus) en snijd ‘m doormidden zodat je 2 helften hebt. Snijd ondertussen de mozzarella in mooie dunne plakjes.

Afmaken: Leg de broodjes op een bordje. Beleg de broodjes met de mozzarella. Leg hierop een halve paprika en duw ‘m een beetje aan, zodat er al wat vocht uitloopt. Maak het af met wat olijfolie en de overgebleven basilicum.

Geniet ervan!