Gevulde citroen

Gevulde citroen

Zin in een verfrissend voorgerecht? Gewoon, een lekker klein hapje? Deze gevulde citroen maken de smaakpapillen even goed wakker. Gemakkelijk om voor te bereiden ook!

Dit heb je nodig

2 personen (klein voorgerecht)

  • 1 citroen
  • halve bol mozzarella
  • 2 blaadjes verse basilicum
  • 1 ansjovisfilet
  • 1 cherrytomaatje
  • zout en peper

Zo maak je het

Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de buitenste kapjes van de citroen af, zodat ze straks rechtop blijven staan. Let op dat je er niet teveel afsnijdt. Halveer de citroen. Snijd met een scherp mesje voorzichtig het vruchtvlees los en schep het eruit. Het vruchtvlees niet weggooien! Dit kun je goed gebruiken om een karaf kraanwater op smaak te brengen.

Citroenen vullen: Snijd de mozzarella in 4 plakjes. Leg een plakje op de bodem van de uitgeholde citroenhelften. Snijd de ansjovis doormidden en leg in elke citroen een helft. Snijd het cherrytomaatje doormidden en verdeel dit ook. Leg een blaadje basilicum in de citroenen en voeg een beetje zout en peper toe. Dek alles af met de laatste plakjes mozzarella. Druk goed aan.

Citroenen in de oven: Leg een vel bakpapier op een bakplaat en zet de citroenen hierop (met de open kant naar boven). Bak de citroenen 12 minuten in de oven, of totdat de kaas nét begint te verkleuren.

Opdienen: Haal de citroenen direct uit de oven en serveer direct. Garneer eventueel nog met wat drupjes olijfolie en een blaadje basilicum.

Geniet ervan!