Gemberrijst met vegan kip

Dit éénpansgerecht was vroeger altijd al één van mijn favorieten. Maar, toen maakte ik ‘m met echte kip. En sinds kort probeer ik wat vaker veganistisch te eten. Dus maakte ik dit gerecht met de kipstukjes van de Vegetarische Slager. En wat blijkt? Lekker man!

Dit heb je nodig

2 personen

  • 1 bakje Vegetarische Slager Kipstuckjes (160 g)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el gember(pasta)
  • 1 verse rode peper
  • 3 bosuitjes
  • 100 g rijst
  • sesamolie
  • arachide olie
  • 400 ml groentebouillon
  • sojasaus


Zo maak je het

Voorbereiden: Kook 500 ml water voor de bouillon, indien je die maakt met een blokje. Ontvel de ui en snijd in kleine stukjes. Ontvel de knoflook en hak fijn. Hak ook de rode peper (eventueel zonder de zaadjes) en bosui in stukjes. Meng het kokende water met het bouillonblokje.

Bereiden: Verwarm 2 el arachide olie en 1 el sesamolie in een hapjespan of kookpan met dikke bodem op laag vuur. Bak de ui 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, gember en de helft van de rode peper toe en schep om. Laat het 2 minuten meebakken. Voeg de rijst toe en meng alles goed. Schenk 400 ml van de bouillon erbij en breng het aan de kook. Kook het geheel 10 tot 12 minuten, met het deksel op de pan.

Roer regelmatig en voeg de laatste 5 minuten de kipstukjes toe.

Opdienen: Proef of de rijst gaar is. Roer het goed door. Indien het nog te vochtig is, kun je het nog even zonder deksel laten koken. Indien het te droog is (of nog niet gaar genoeg), schenk er dan nog wat bouillon bij en laat het nog een paar minuten koken.

Schep in kommen of borden en maak op smaak met wat sojasaus, de overige rode peper en bosui. Eetse!

Serveer eventueel met een schep plantaardige yoghurt.