Gemberrijst met kip

Gemberrijst met kip

Lekker puur, licht en toch veel smaak. Je gebruikt maar één pan en het is binnen een half uur klaar. Echt perfect voor doordeweeks. Nog meer voordelen nodig?

 

Dit heb je nodig

2 personen

  • 2 kipfilets
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el gember(pasta)
  • 1 verse rode peper
  • 3 bosuitjes
  • 100 g rijst
  • sesamolie
  • arachide olie
  • 400 ml kippenbouillon
  • sojasaus

Zo maak je het

Voorbereiden: Kook 500 ml water voor de kippenbouillon, indien je die maakt met een blokje. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Ontvel de ui en snijd in kleine stukjes. Ontvel de knoflook en hak fijn. Hak ook de rode peper (eventueel zonder de zaadjes) en bosui in stukjes. Meng het kokende water met het bouillonblokje.

Bereiden: Verwarm 2 el arachide olie en 1 el sesamolie in een hapjespan of kookpan met dikke bodem op laag vuur. Bak de ui 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, gember en de helft van de rode peper toe en schep om. Laat het 2 minuten meebakken. Voeg de rijst toe en meng alles goed. Schenk 400 ml van de bouillon erbij en breng het aan de kook. Kook het geheel 3 minuten.

Kip koken: Leg de reepjes kip erbij in de pan, het liefst zoveel mogelijk onder water. Leg de deksel weer op de pan en kook nog eens 10 minuten. Laat het deksel op de pan tijdens het koken, zodat de warmte behouden blijft.

Opdienen: Proef of de rijst gaar is. Roer het goed door. Indien het nog te vochtig is, kun je het nog even zonder deksel laten koken. Indien het te droog is (of nog niet gaar genoeg), schenk er dan nog wat bouillon bij en laat het nog een paar minuten koken.

Schep in kommen of borden en maak op smaak met wat sojasaus, de overige rode peper en bosui. Eetse!