De plus- en minpunten van HelloFresh

Twijfel je of je HelloFresh wilt gebruiken? Wij hebben de HelloFresh box al vaak gehad, en vertellen je graag – onafhankelijk – wat wij ervan vinden. Lees hier onze ervaringen met de HelloFresh box, en gebruik de HelloFresh kortingscode als je overtuigd bent!

HelloFresh is tot een jaar of twee geleden vaak negatief in het nieuws geweest. Ze hielden er nogal een agressieve vorm van marketing op na, de klantenservice was niet heel vriendelijk en de box(keuzes) ook nog niet optimaal. Inmiddels is er een hoop veranderd aan HelloFresh.

Een paar jaar geleden hebben wij een negatieve ervaring gehad met HelloFresh, maar toch besloten we HelloFresh weer eens te testen – ditmaal in de nieuwe vorm. Sindsdien zijn we weer helemaal fan van HelloFresh en bestellen we de box gemiddeld 1x per maand.

 

De pluspunten van (het nieuwe) HelloFresh

 • Je kunt elke week kiezen uit 12 gerechten en 2 desserts. Vroeger kon dit nog niet, maar nu kies je dus zelf 3, 4 of 5 gerechten uit voor volgende week. 
 • Doordat je kunt kiezen, kun je ook beslissen om een week over te slaan, omdat de gerechten je niet aanstaan.
 • Sowieso is het veel gemakkelijker geworden om de HelloFresh te pauzeren. Je klikt gewoon een kalender open en kiest welke week je wel en niet een box wilt ontvangen. Wij ontvangen de box gemiddeld 1x per maand.
 • Eén van de belangrijkste pluspunten: je krijgt al je boodschappen voor deze gerechten thuis bezorgd. En dat is eigenlijk wel lekker gemakkelijk. 
 • Tegenwoordig heb je zelf ruime keuze over het bezorgmoment: je kunt kiezen uit bezorging op zondag t/m woensdag, in tijdvakken van 2,5 uur.
 • Een dag voordat de box bezorgd wordt, krijg je een SMS-je met de verwachte levertijd (19:30 uur bijvoorbeeld). Bij ons is dit vrijwel altijd accuraat.
 • Een half uur vóór het bezorgmoment krijg je een track en trace link per SMS die tot op de minuut aangeeft hoe laat je HelloFresh box wordt bezorgd.
 • Je ontvangt de boodschappen netjes gekoeld, netjes verpakt. Het zijn altijd verse ingrediënten van hoge kwaliteit, het ziet er altijd heel goed uit. 
 • Je ontvangt mooie receptkaarten – die je ook prima kunt bewaren. De receptkaarten zijn heel duidelijk, het maakt het koken een stuk leuker.
 • De meeste recepten van HelloFresh zijn snel klaar (rond de 30 minuten) en altijd gemakkelijk om te maken.
 • Veel HelloFresh gerechten zijn gezond, wij eten hierdoor veel meer groenten dan gewoonlijk.
 • Wij worden vaak verrast door de gerechten van HelloFresh. Het is vaak ontzettend lekker, en dan ook nog eens gezond!
 • Wij gebruiken HelloFresh nu al bijna een jaar regelmatig en de recepten blijven afwisselend. Een greep uit de gerechten van deze week: Pad thai met kippendij en roerei, Parelcouscoussalade met avocado en feta, Champignonrisotto van orzo. 

 

Minpunten

 • Wij kiezen eigenlijk altijd voor de Original Box met 3 gerechten voor 2 personen. Deze box kost € 39,95. Dit komt neer op ongeveer € 13,30 per maaltijd (€ 6,66 per persoon). Als je zelf boodschappen zou doen, ben je waarschijnlijk goedkoper uit. Maar ja: dan moet je dus wel zelf boodschappen doen (en bedenken wat je gaat maken).
 • Het is fijn dat je in je HelloFresh account kunt aangeven op een kalender wanneer je wel en geen box wilt ontvangen. Jammer is alleen dat dit standaard elke week op ‘Aan’ staat, terwijl het liever standaard op ‘Uit’ staat. Al is het geen moeite om ‘m voor de komende weken op ‘Uit’ te zetten.
 • Vaak houden we eten over, omdat de porties voor ons veel te groot zijn. Niet heel erg, want we proberen dit te herbruiken (bijvoorbeeld de volgende dag als lunch), maar soms is het wel zonde.
 • Het is niet altijd duidelijk waar de ingrediënten vandaan komen. De groenten bijvoorbeeld zitten los in de box (prima ook, want er is geen verpakking nodig). Maar je weet dus niet waar het vandaan komt. Laatst hadden we garnalen in de box zitten die helemaal uit Vietnam kwamen, dat hadden we liever niet gehad. Liever iets lokaals.

 

Conclusie

Voor ons is HelloFresh perfect om 1 of 2 keer per maand te gebruiken. We werken hard en hebben niet altijd zin of tijd om boodschappen te doen of om na te denken wat we gaan eten. HelloFresh is dan de perfecte uitkomst: we krijgen de boodschappen thuisbezorgd, hoeven die week verder niet na te denken over de boodschappen en we eten ook nog eens gezond. Bijkomend voordeel is dat we nieuwe gerechten leren kennen, inspirerend dus! Uiteraard zou het (meestal) goedkoper zijn als we zelf boodschappen zouden doen, maar we begrijpen dat je ook betaalt voor de service. Dus dat hebben wij er zeker voor over!

 

HelloFresh Kortingscode

Ben je overtuigd en wil je ook HelloFresh proberen, maar dan wel graag met korting? Dat kan! Bestel via deze link en ontvang € 25 korting op je eerste HelloFresh box

> Klik hier om de HelloFresh box met korting te bestellen