De lekkerste vegan wrap

Als je vegan bent, of gewoon eventjes veganistisch wilt eten (good for you!) – dan komt het al snel neer op wraps. Dat is prima. Ik hou er wel van. Je kunt namelijk van alles in een wrap stoppen. En dit is mijn favoriet; een wrap met linzen, avocado, mandarijn en cashewnoten – met een góddelijke dressing. Zo wordt die eindeloze wrap toch nog wat specialer.



Dit heb je nodig

2 personen (hoofdgerecht)

  • 200 g linzen
  • 2 avocado’s
  • 2 handjes cashewnoten of amandelen
  • 2 mandarijnen
  • 80 g gemengde sla
  • 3 bosuitjes
  • 4 wraps

Dressing:

  • 40 g amandelboter of -pasta
  • 2 el kokosmelk
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • halve rode peper
  • wat vers citroensap


Zo maak je het

Dressing: halveer de (halve) rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd de rode peper in grove stukken. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een foodprocessor, blender of keukenmachine en mix het tot een dressing. Voeg wat zout toe. Proef en voeg eventueel nog wat toe: kokosmelk (als het te pittig is), sojasaus (meer zout), azijn of citroensap (meer zuur).

Wraps: Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees uit de schil en snijd het in blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Pel de mandarijnen en haal de partjes los. Hak eventueel de cashewnoten (of amandelen) grof.

Warm 2 wraps op volgens de instructies op de verpakking. Meng alle ingrediënten voor in de wrap. Meng ook de dressing erdoor (bekijk even hoeveel je wilt gebruiken). Vul de wrap en serveer meteen. Lekker! Zodra je de eerste wrap op hebt, kun je er nog één maken.


Vulling over? Lekker als salade voor de volgende dag!