Courgettesalade

Courgettesalade

Oooh, dit is elke keer weer zo lekker. Eigenlijk de enige manier waarop je courgette zou moeten eten. Geloof me, iedereen is altijd weer verbaasd dat dit zo goed smaakt. Moeilijk? Nee, bijna te simpel!

Dit heb je nodig

2 personen (bijgerecht)

  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
  • paar blaadjes verse munt
  • 1 el witte wijn azijn
  • zout en olijfolie

Zo maak je het

Voorbereiding: Snijd de courgette in de lengte in zo dun mogelijke plakken. Je kunt hiervoor een mandoline of keukenmachine gebruiken. Leg de plakjes courgette in een vergiet en bestrooi met zout. Laat het minstens een half uur uitlekken. Het zout zorgt ervoor dat het vocht wordt onttrokken.

Afmaken: Hak de knoflook en muntblaadjes fijn. Spoel de courgette kort af en knijp het voorzichtig uit. Meng de courgettes met knoflook, munt, witte wijn azijn en een scheutje olijfolie. Proef en breng zo nodig op smaak met knoflook, munt, azijn of zout.

Opdienen: Je kunt de salade direct opdienen, maar het kan ook prima even blijven staan. Wordt -ie alleen maar lekkerder van. Bewaren kan maximaal 1 dag in de koelkast.

  • BarisW

    Ziet er lekker uit. Maar moet ik nu bamsamico of witte wijn azijn gebruiken? Bij de ingrediënten en de beschrijving staat wat anders.

  • Hoi Baris, scherp! Het moet witte wijn azijn zijn. We hebben het aangepast.