Bloemkoolrijst met salade

Bloemkoolrijst met salade

Origineel, smaakvol, snel en gezond. Soms klopt álles aan een gerecht. Heerlijk dit voor doordeweeks, omdat het binnen 25 minuten op tafel staat. Dit gerecht laat zien dat gezond eten ook comfort food kan zijn. Ook geschikt als lunch.

Dit heb je nodig

2 personen

  • 400 g bloemkoolrijst
  • 1 sjalot of 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • stukje verse gember
  • 2 el bruin mosterdzaad 
  • 1 limoen
  • 85 g cashewnoten
  • scheutje agave siroop
  • 1 el garam masala
  • bosje radijsjes (stuk of 12 radijsjes)
  • half bosje verse koriander
  • 80 g sla
  • 1 wrap
  • mangochutney

 

Zo maak je het

Bloemkoolrijst: Ontvel de ui en knoflook (of sjalot) en hak het fijn. Schil de verse gember en rasp het. Zet een grote koekenpan en verhit hierin wat olie (of kokosolie). Fruit de ui, knoflook en gember. Voeg het mosterdzaad toe en laat het 1 minuut mee bakken. Voeg hierna de bloemkoolrijst toe en bak dit op redelijk hoog vuur. Schud regelmatig om. Het mag een beetje verkleuren. In totaal zal het ongeveer 10 minuten duren. Rasp ondertussen de schil van de limoen en pers ‘m uit.

Salade: Pluk ondertussen de radijsjes en spoel ze schoon. Snijd ze in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van de koriander en hak dit grof. Zet een kleine koekenpan op laag vuur en rooster hierin de cashewnoten (zonder boter of olie). Schud ze regelmatig om. Meng de radijsjes met de sla en koriander. Zodra de cashewnoten licht verkleuren zet je het vuur uit. Schenk wat agave siroop erbij en schud het om. Bestrooi gelijkmatig met de garam masala en schud nogmaals om. Voeg de cashewnoten daarna toe aan de salade. Verwarm de wrap in de magnetron volgens de instructies op de verpakking en deel ‘m daarna in 2 helften.

Schep de salade op twee borden (of kommen). Meng de limoenrasp en het sap door de bloemkoolrijst en verdeel dit ook over de borden. Leg de halve wraps erbij en serveer er wat mangochutney bij.

Geniet ervan!