BBQ recept: Wraps met gegrilde steak

BBQ recept wraps met gegrilde steak

Oh oh oh, niks gaat boven die heerlijke gegrilde BBQ smaak. Wij houden ervan! Dit BBQ recept is erg gemakkelijk, dus ook prima te doen voor de startende BBQ’er. Overigens kun je dit gerecht ook gewoon in de keuken maken, al geeft de BBQ het vlees extra veel smaak.

Dit heb je nodig

2 personen

  • 250 g runder minute steak of beef lappen
  • 4 wraps
  • paar eetlepels hummus of muhammara
  • zakje gemengde sla
  • halve komkommer
  • aluminiumfolie
  • eventueel: BBQ 
  • eventueel: vleesthermometer

 

Zo maak je het

Laat het vlees op kamertemperatuur komen, dus haal het op tijd uit de koeling (half uur van te voren). Zorg ervoor dat de BBQ goed heet is (heeft jouw BBQ een thermometer: ga voor 250 tot 300 graden).

Snijd de komkommer in reepjes. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper. Je gaat in twee delen bakken, dus halveer het vlees zo nodig. Steek de vleesthermometer – als je die gebruikt – in het dikste gedeelte van het vlees. Zet een bord klaar met een groot stuk aluminiumfolie.

Leg de helft van het vlees op het heetste gedeelte van de BBQ en doe de deksel erop (als je BBQ dat heeft). Grill het vlees ongeveer 3 minuten (afhankelijk van de dikte) en draai het daarna om. Grill nog eens 3 minuten. Totaal ongeveer 6 minuten dus (bij steaks van ongeveer 2 cm dik). Gebruik je een vleesthermometer? Houd dan een kerntemperatuur van 57 graden aan.

Haal het vlees van de BBQ en leg dit op het bord. Dek af met aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten. Leg ondertussen 2 wraps op de BBQ. Let op: niet direct boven de hete kolen leggen, maar op een gedeelte waar geen kolen liggen (indirecte warmte dus). Ligt je hele BBQ vol met kolen? Pak de wraps dan eerst in met aluminiumfolie voordat je ze op de BBQ legt, om verbranding te voorkomen. Warm de wraps in ongeveer 30 seconden aan elke kant op.

Leg de warme wraps op borden en besmeer ze met hummus. Verdeel er wat sla en komkommer over. Snijd het vlees in reepjes en verdeel ze (met het vleesvocht) over de wraps. Eten maar!

Eerste wrap op? Dan kun je voor de tweede gang gaan. Bak de tweede helft van het vlees, laat het weer rusten en warm weer 2 wraps op. 

Geniet ervan!