Aziatische Quinoasalade met Sojabonen

Aziatische Quinoasalade met Sojabonen

Wow! We stonden er zelf versteld van toen we dit de eerste keer aten. In het kader van: “Hoe lekker kan gezond zijn?” Super simpel, snel klaar en ontzettend gezond. En alle ingrediënten haal je gewoon in de supermarkt. Zeker een keertje maken!

Dit heb je nodig

2 à 3 personen (hoofdgerecht)

  • 100 g Quinoa en/of Bulgur
  • 20 g amandelen
  • 30 g pistachenoten (gepeld)
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl gemberpasta
  • 80 g sojabonen
  • 80 g geraspte wortelen
  • 50 g tuinerwten (vriezer)
  • eventueel: 5 el hennepzaad

Zo maak je het

Kook de Quinoa (en/of de Bulgur) volgens de instructies op de verpakking gaar. Rooster ondertussen de amandelen en pistachenoten op laag vuur ongeveer 5 minuten, terwijl je ze af en toe omschudt. Maak ook alvast de dressing in de schaal waarin je de salade maakt: Meng hiervoor de sojasaus met de sesamolie en gemberpasta.

Voeg de sojabonen, geraspte wortelen, tuinerwten en eventueel hennepzaad toe aan de dressing. Meng daarna ook de amandelen en pistachenoten erdoor. Uiteindelijk schep je de Quinoa (en/of Bulgur) erdoorheen en proef je de salade voor. Voeg eventueel nog wat sojasaus (zout), sesamolie (nootachtig) of gemberpasta (fris/pittig) toe.

Eetse!

Tip: waarschijnlijk houd je van de meeste ingrediënten wat over, zoals de sojabonen en amandelen. Perfect dus om later in de week de salade nog eens te maken als lunch. Heerlijk!