5 ingrediënten pasta

Binnen 20 minuten op tafel, slechts 5 ingrediënten, met groenten van ‘t seizoen, lokaal én veganistisch. Wow, tikken we hier zomaar 5 boxen af? Netjes!



Dit heb je nodig

2 personen

  • 380 g spruitjes
  • 2 tot 3 teentjes knoflook
  • 5 blaadjes verse salie
  • 250 g verse pasta
  • 2 el edelgistvlokken
  • olijfolie, zout en peper


Zo maak je het

Snijd de spruitjes in vieren (of in tweeën als ze heel klein zijn). Doe ze in een pan, zet ze in een laagje warm water en kook ze 7 minuten. Giet ze daarna af.

Ontvel ondertussen de knoflook en hak dit fijn (of gebruik een knoflookpers). Hak de salie.

Kook water voor de pasta. Zet een hapjespan of wok op middelhoog vuur en verhit wat olijfolie hierin. Bak de knoflook en salie voor een minuut en voeg dan de spruitjes. Roerbak dit voor 5-6 minuten.

Kook ondertussen de verse pasta gaar. Giet het af en bewaar een beetje van het kookvocht. Meng de pasta met de spruitjes en 2 el edelgistvlokken, zout en peper. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe om het smeuïger te maken.

Verdeel over twee borden en besprenkel nog met wat olijfolie. Garneer eventueel met verse salie.